Hverdagsliv

Tankeopkast

Kender du det?

Man er netop gået i seng, dynen er puttet godt omkring hele kroppen og du er smaddertræt. Men hov, hvad er nu det for en lyd? Kom den herindefra eller udefra? Er der mon nogen der vil bryde ind her? Nej, du er skør – selvfølgelig er der ingen der vil bryde ind. Hvem gør i grunden sådan nogle ting? TÆNK PÅ NOGET ANDET! Du skræmmer dig selv. Ej, jeg glæder mig også til en ny dag i morgen, hvor der forhåbentligt kommer mere søvn på kontoen. Åh nej, jeg skal altså også sove nu – Lilly vågner om alt imellem en halv time til i morgen tidlig. Guuuuuud, jeg har glemt at tisse inden jeg gik i seng. Det kan jeg jo ikke nu, tænk hvis hun vågner. Sov nu, Tatjana. Hvor ville jeg ønske jeg kunne slå hjernen fra ligesom mænd kan! Hvordan kan de det? Hvordan tænker man på ingenting? Ingenting, ingenting, ingenting, ingenting – hold nu, du tænker stadig. Fuck, nu er der gået en time. Fuck mit liv! Sov nu! Godnat.

Det er en typisk aften for mig inden jeg falder i søvn. Jeg er fuldstændig smadret og klar til at sove, men så snart hovedet rammer puden, tror min hjerne at det er legetid – og ikke de sjove lege. Vi taler ikke længere tankemylder – vi taler tankeopkast! Det er blevet så meget værre efter Lilly er kommet til og jeg tror bestemt det har noget at gøre med mangel på søvn i 8 måneder.

Søvn for mig, er den sværeste tilstand at komme i. Jeg ved ikke hvorfor, men det er skide irriterende. Jakob skal nærmest bare se hans pude, så snorkbobler han ved siden af – hvorfor kan jeg ikke også det? Hvorfor skal jeg igennem den ene åndssvage tanke efter den anden før jeg til sidst falder i søvn af ren og skær udmattelse?

Min hjerne står aldrig stille, hvilket kan være en gave i nogle situationer, men ikke i søvnsituationen.

Før vi fik Lilly var jeg også typen, der havde svært ved at falde i søvn om aftenen. Du så mig heller ikke tage en morfar midt på dagen, ikke engang da jeg var gravid og udmattet. Så forestil dig, hvor svært det så er, når man har været oppe og amme om natten. Det er svært – meget svært. De bedste nætter for mig, er de nætter hvor jeg ikke skal amme. Ingen amning om natten = ingen tankeopkast og dermed ikke minus på søvnkontoen. De er dog nogle sjældne nætter her i hjemmet.

Så har du nogle gode råd til en nemmere søvn, er du velkommen til at smide en kommentar – alle råd modtages med kyshånd.

Hjælp en kvinde i søvnnød!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *