Graviditet

Et dejligt minde

Datoen er den 4. oktober. Det er tidlig morgen på en søndag og vejret ganske utilregneligt, som det nu altid er sådan en oktober dag. Korrespondancen med Eva går frem og tilbage på mail, og tvivlen om fotograferingen overhovedet kan lade sig gøre, er stødt stigende. 

Men inden tvivlen når at plante sine rødder solidt i mine tanker, og en aflysning kommer på tale, formår Eva med sit rolige sind og kreative mindset at få mig beroliget. 

En radar forudsigelse og et par kærlige ord senere, og vi er på vej til Horsens, hvor fotograferingen foregår. 

Vi ankommer på lokationen, Stensballe Strand, hvor vi bliver mødt af Eva – en kvinde med det varmeste hjerte og en passion for dokumentarisk fotografering udover det sædvanlige. 

Sammen går vi ned til stranden, gennem en lille skovsti og har du ikke besøgt Stensballe Strand, må jeg lige hurtigt nævne, at du absolut er gået glip af noget. 

Det er de smukkeste omgivelser med skov, strand og vand på et og samme sted. 

Eva forklarer Jakob hvilken slags fotograf hun er, hvordan fotograferingen kommer til at foregå og resten er vist historie, som billederne også vidner om.

Som dokumentarisk fotograf, skyder hun ikke de traditionelle opstillede billeder, hvor smilene altid er akavede og poseringerne helt skæve. Instruksen lød på: “Gør med Lilly som I normalt gør på en strand”. 

Og det gjorde vi. 

Vi legede, pjattede, udforskede og nød bare øjeblikkene som familie på stadig 3.

Alt imens Eva fangede disse gyldne øjeblikke, som evige minder inden lillebror kommer til verden. 

Mine varmeste anbefalinger går til Eva som fotograf – ikke kun på grund af hendes evne til at fange og redigere billeder på en ganske forblændende og unik måde, men også grundet hendes professionalisme og varme personlighed under fotograferingen.

Lilly er normalvis en genert pige, der bruger langtid på at varme op til nye mennesker, men ikke med Eva. De havde en særlig connection, som jeg sjældent har set vores datter have med en ny sjæl, og som mor vidner det om en særlig person bag kameraet. 

Foruden gravidfotograferingen/familiesessionen skal Eva også forevige den kommende fødsel af lille August. Et meget velovervejet og brændende ønske, fra især min side, som Jakob omvendt skulle have en smule overtalelse til at gå med til. 

Undrende tanker som:

Hvorfor dog det?
Det er for intimt at dele
Hvad skal hun tage billeder af?

og ikke mindst det er for mærkeligt, blev hurtigt manet til jorden efter et skype møde med Eva og det endelige møde den dag i oktober på Stensballe Strand. 

For mig er det vigtigt, at det ikke kun er mig, som fødende, men også Jakob som partner, støtte og far til August, føler sig helt tryg – og den følelse gik han fra stranden med, efter at have sat ansigt og professionalitet på Eva. 

Fødselsfotografering er endnu ikke så anerkendt i Danmark, som i andre lande, men det er noget der altid har fascineret mig. Derfor var det også nemt at takke ja til muligheden, når nu den bød sig. 

Desværre har covid-19 gjort sit indtog i Danmark og derfor, som det ser ud nu, må Eva ikke deltage i fødslen. Alt dette håber vi ændre sig med en masse ønsketænkning, håb og bønner. 

Dog sidder jeg i skrivende stund med 2 dage til termin (VILDT) og chancerne syner ikke større, trods en masse gode tanker og ønsker. 

Vi må se hvad fødslen bringer og om det lykkedes at få foreviget det magiske i den – og er det ikke muligt, har vi heldigvis disse dejlige minder at varme os på og en kommende Fresh 48 fotografering af bettemand at se frem til. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *