Opskrifter

Hjemmebagte boller

Hånden i vejret, hvis du ligesom jeg elsker en nybagt varm bolle med et ordentligt lag smør. 

Det er rundtregnet det bedste du kan servere for mig her i huset, så derfor bager vi også altid boller frem for franskbrød – og til stor glæde for både store og små. 

Derfor tænkte jeg også, jeg ville dele min opskrift på hjemmebagte boller, som ærlig talt er så nem at gå til. Og det bedste ved opskriften er nok den korte hævetid. Halleluja!

Hjemmebagte boller

Nok verdens nemmeste og måske lækreste boller, du er faldet over her. Hurtige at bikse sammen, perfekte til morgenbordet, fødselsdage eller eftermiddagskaffen.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 50 min
Ret Bagværk
Køkken Dansk
Antal 16 stk.
Kalorier 215 kcal

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 3 dl mælk
  • 6 tsk sukker
  • 0,5 dl olie
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Gæren opløses i det lunkne vand
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, men kun halvdelen af hvedemelet
  • Ælt dejen sammen og ælt resten af hvedemelet i lidt ad gangen indtil dejen slipper
  • Dejen rulles til en pølse og skæres ud i den størrelse boller du ønsker
  • Bollerne formes og stilles til hævning i 25 minutter på en bageplade
  • Pensles med æg og bages i 10-12 minutter ved 225 grader almindelig ovn

Værsgo’, Bon Appetit og alle de der andre fine kulinariske ord. 

Jeg håber opskriften vækker ligeså meget glæde hos dig og om ikke andet gav dig mulighed for at lade dig inspirere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering