Opskrifter

Jordbærkoldskål

Efter en lille rundspørge på Instagram måtte jeg til tasterne igen igen.

I var en hel del interesserede i at få fingre i min opskrift på jordbærkoldskål, så som lovet, værsgo!

Jordbærkoldskål

Den lækreste og letteste sommerfavorit her i hjemmet - jordbærkoldskål. Nyd godt af sommersæsonens mange jordbær og nyd en lækker omgang koldskål med jordbær på terassen i den varme aftensol.
Tilb. tid 20 min
Hviletid 1 t
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Jordbærmos

  • 250 g friske jordbær
  • 30 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Koldskål

  • 8 past. æggeblommer
  • 60 g sukker
  • jordbærmosen fra tidligere
  • 1 l tykmælk
  • 1 l kærnemælk
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du
 

Jordbærmos

  • Rens de friske jordbær og halver dem
  • Kom de halverede jordbær, vaniljesukker og sukker i en minihakker og blend det til mos
  • Stilles på køl

Koldskål

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  • Mas kornene sammen med lidt af sukkeret, så de skilles
  • Pisk æggeblommer og vaniljesukker til en luftig æggesnaps
  • Tilsæt den kolde jordbærmos og pisk let
  • Tilsæt tykmælk og kærnemælk mens der piskes
  • Afkøles i køleskabet inden servering

Og så er der vist ikke mere at sige end HAPS og god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering